Нэвтрэх хэсэг Нэвтрэх
Е – ангилалын хүнсний нэмэлт, сахар орлуулагчийн найрлаганд хийсэн ахализын дүн

Хэвлэлийн нэр: БУС – ийн Э/Ш –ний бичиг №3 2011 он

Зохиогч:  Ү.Пүрэвжав

Хамтран зохиогч: D. Badamkhand

Хэвлүүлсэн огноо: 2011-10-17

Хуудас дугаар: 267 - 276

Өгүүллийн хураангуй:

Хураангуй:
Монгол улсын хэмжээнд хүнсний үйлдэрлэл эрхэлдэг 1400 гаруй аж ахуйн нэгжүүд ажиллаж байна. Үйлдвэрүүдэд хэрэглэж байгаа хүнсний нэмэлтүүдэд зөвхөн  нян судлал , хор судлал, хүнд металл, цацрагийн зэрэг үзүүлэлтээр хийсэн шинжилгээний дүнг үндэслэн чанар , аюулгүй байдлын дүгнэлт гаргаж байгаа боловч тэдгээрийн үндсэн найрлагыг тодорхойлохгүй байгаа нь нэмэлт бодист иж бүрэн баталгаажилт хийх бололцоогүй  юм. Түүнчлэн хүнсний болон хүнсний нэмэлт , зохицууулах үйлчилгээтэй бүтээгдэхүүн , түүний найрлага дахь бодисуудын агууламжийн бодит байдалд шинжлэх ухааны үндэслэлтэй үнэлгээ өгөх лабораторийн бааз бүрдээгүйгээс хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй байдлыг үйлдвэрлэл , нийлүүлэлт , худалдаалалтын бүх шатанд бүрэн тогтоох боломжгүй байгаагаас чанаргүй , шимт чанараа алдсан бүтээгдэхүүн зах зээлд нийлүүлэхэд нөлөөлж байгаа зэргийг үндэс болгон судалгааг явуулсан.