ИНГЭНИЙ ХООРМОГООС ЯЛГАСАН ДРОЖЖИЙН ЦЭВЭР ӨСГӨВӨР, ТЭДГЭЭРИЙН МОРФОЛОГИ, ФИЗИОЛОГИ-БИОХИМИЙН СУДАЛГАА
Хэвлэлийн нэр: Байгалийн ухааны сургуулийн эрдэм шинжилгээний бичиг №3
Зохиогч:  Х.Төмөрбаатар
Хамтран зохиогч:
Хэвлүүлсэн огноо: 2011-09-15
Хуудас дугаар: 286-294
Өгүүллийн хураангуй:
Судалгаанд Баянхонгор, Өмнөговь, Өмнөговийн Ханбогд сум, Увс
аймгуудаас ирсэн ингэний хоормогны 4 дээжээс дрожжийн 6 цэвэр өсгөвөр
ялган авч морфологи, физиологи биохимийн зарим шинж чанарыг судлан ангилалзүйн
хувад эдгээр дрожжийн өсгөврүүд нь Saccharomyces
sp. төрөлд хамрагдах болохыг тодорхойлов.
Судалгаанаас физиологи биохимийн үзүүлэлтээр хамгийн өндөр идэвхитэй дрожжийн 2
өсгөврийг сонгон авч хүнсний нэмэлт бүтээгдэхүүн
xийх цаашдын судалгаанд ашиглаж болох
омгоор сонголоо.
Өгүүллийн төрөл: Их сургуулийн эрдэм шинжилгээний бичиг
Өгүүллийн зэрэглэл: Дотоод
Түлхүүр үг: #биохимийн шинж #физиологи #Ингэний хоормог #дрожжийн морфологи #дрожжийн цэвэр өсгөвөр